Drömsk pop och pampiga jullåtar

30 november 2017 11:00

Almost Honey

Klubb CooCoo (Williams Pub)

1/12 Elektronisk indiepop när den är som bäst. Almost Honey är en duo från Stockholm, bestående av Stina Janson och Josefin G Nilsson, som skapar oförglömlig drömpop. Man kommer att tänka på band som JJ och The Knife. Singlarna har varit många den senaste tiden, och de har tävlat om att överglänsa varandra. Senaste singeln "Closer to" är en alldeles utsökt elektroballad som förtjänar många lyssnare. Klubb CooCoo gästas denna kväll även av Uppsaladon Dragon Dolls och Jönköpingsbandet Escaping Elephants.

Eek-A-Mouse

Katalin

7/12 Den som tycker att väntan på sommaren och Uppsala Reggae Festival börjar bli lång bör masa sig till Katalin och lyssna på Eek-A-Mouse. Och den som inte har en aning om vem Eek-A-Mouse är bör genast lyssna på "Ganja smuggling". Eek-A-Mouse, som egentligen heter Hilton Joseph Rypton, kommer från Trenchtown på Jamaica. Artistnamnet sägs han ha tagit från en kapplöpningshäst som han brukade spela på. Eek-A-Mouse är vad man brukar kalla en levande legend, och anses av många vara en av världens mest inflytelserika reggaeartister. Till Katalin tar han med sig Nine Miles band.

Solen

Katalin

9/12 Få radiolyssnare kan ha undgått Solens hitlåt "Olof, Kära Olof". Bandet har, enligt egen utsago, gått från att vara underdogs till att bli ett etablerat band på den svenska musikscenen. Detta firar bandet med sin mest påkostad turné någonsin. Bandets senaste skiva "Känslor säljer / Miljonärer", som släpptes tidigare i år, för tankarna till flera storheter inom svensk popmusik, till exempel Thåström och Kent. Solen är ett band som har potential att bli hur stora som helst.

Weeping Willows

Konserthuset

21/12 Weeping Willows, som i år firar att det var 20 år sedan debutskivan släpptes, har besökt Uppsala flitigt under det gångna året. Nu är de ute på julturné. Förra året släppte de julskivan "Christmas Time Has Come" och alldeles nyss kom nya julskivan "Snowflakes". Weeping Willows version av Glasvegas "A Snowflake Fell (And it Felt Like a Kiss)" är utan tvekan årets jullåt. Jag hoppas att de spelar sin version av John Prines "Christmas in Prison" från skivan "December Songs", som var bandets första försök att närma sig julens låtskatt.

Pop & Rock

viktor.andersson@unt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!