Bästa kulturen länet

31 januari 2018 19:00

Sväng-Ingvars

1/2 Sväng-Ingvars med kvartetten Roland Eklund, Larre Berglund, Lennart Ahlström och Micke Finell bjuder på en hyllningskonsert av Sven-Ingvars med hundra procent Sven-Ingvars-låtar.

Vinterstämma

3/2 Under hela lördagen kommer det att hållas vinterstämma på Eric Sahlström Institutet med ett brett urval av folkmusik. Under dagen kommer det även att vara en låtverkstad och utdelning av stipendiet till Sture Sahlströms minne.

Författarbesök: Åsa Erlandsson

15/2 Åsa Erlandsson är journalist, författare och redaktör för tidningen Svensk Polis. I november 2017 fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Berättare för boken Det som aldrig fick ske. Åsa Erlandsson skildrar - via omfattande research, unika intervjuer och nya uppgifter - rasism, utanförskap och psykisk ohälsa i Sverige idag. En del av Litteraturkarusellen som är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Uppsala län och Regionbibliotek Uppsala.

Mikael Rickfors

16/2 Han är en av svensk pop- och rockmusiks största legender med låtar som ”Tender turns tuff” och ”Vingar” på meritlistan. Nu gästar Mikael Rickfors Tierp och Borgenkyrkan tillsammans med Uppsalabandet Trio X med Lennart Simonsson, Jocke Ekberg och Per V ­Johansson.

Susanne Rosenberg

17/2 Musikforskaren Susanne Rosenberg besöker Stiftelsen Lövstabruks musikaliska salong och föreläser om kvinnors musik på temat "Kulning och koraler, lyra, spillopipa, benflöjt, psalmodikon".

Sagor ur vrårna

24/2 Tomt på loftet, sagor ur vrårna/ Panikteatern. En motorburen hare, en göteborgsk jätte, och en alldeles vanlig vänlig gumma är några figurer som poppar upp när Panikteatern gör teater av tre folksagor. Teatern passar barn från 3 år och uppåt. Biljetter bokas och hämtas på biblioteket i Österbybruk.

Författarbesök: Anna E Wahlgren

26/2 Anna E Wahlgren är farmaceuten som blev författare. 2016 debuterade hon med spänningsromanen Skuggan av henne. Hon är född och uppvuxen i Gävle men är sedan 2004 bosatt i Östhammar med man och två barn. Augusti 2017 släpptes hennes andra bok, Efter Emma.

Kultur i länet

kjell.sjoberg@unt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa