Flera av författare som medverkar har någon form av koppling till Uppsala eller Uppland, inte minst Uppsalaprofilen Stina Wollter, som i dagarna debuterar med boken "Kring denna kropp".
Stina Wollter får sällskap av författarna Tomas Bannerhed, Cilla Naumann, Mons Kallentoft, Maria Ernestam och Fredrik Apollo Asplund – allesammans aktuella med nya böcker.
Bokens dag har under flera år hållit till på Uppsala stadsteater, men för att möta det ökade publiktrycket så flyttar man nu till Universitetsaulan.
– De senaste åren har biljetterna gått åt jättefort, så i år har vi bestämt oss för att flytta till en större lokal och öka kapaciteten, säger Therese Löfgren, projektledare för Bokens dag.
Förhoppningen, fortsätter Therese Löfgren, är att alla som vill köpa biljett till Bokens dag också ska kunna göra det.
Biljetterna släpps nästa vecka och som vanligt är det 23 oktober som man ska skriva upp i kalendern, i år ett mycket passande datum eftersom evenemanget firar 23 år.
– Det är redan mycket folk som hört av sig och frågat om biljetter, allt från enstaka personer till en hel bokcirkel i Östhammar, säger Therese Löfgren.
Therese Löfgren glädjer sig över att intresset för Bokens dag är så pass stort, och lite extra glädjer hon sig åt att man har börjat få en mer blandad publik.
– Vilka som sitter i publiken beror förstås på vilka författare som medverkar, men vi har sett att det blir fler och fler yngre ansikten bland besökarna, säger hon.
Som vanligt kommer besökarna ha möjlighet att på plats köpa författarnas böcker och få dem signerade, det fixar den anrika Studentbokhandeln.
Konferencier och samtalsledare är i år Johanna Åberg, som i våras tillträdde som kulturchef på Upsala Nya Tidning, tillsammans med UNT-reportern Elin Sandow.
– Det ska bli jätteroligt och väldigt spännande, inte minst eftersom det är första gången för mig. Jag är glad över att vi har fått ihop en samling sinsemellan väldigt olika författare, säger hon.
Johanna Åberg ser fram emot en kväll med samtal om mordhistorier och om hur vi människor förehåller oss till våra kroppar, men också ensamhet och om barndomsminnen som etsar sig fast.
– Jag tror att det kommer blir både allvarliga och kanske till och med lite skojiga samtal. Dessutom är det roligt att vi ska vara i Universitetsaulan, det kommet att bli maffigt, säger hon.