Ångestpodden sprider livsglädje

Att lyssna på Ångestpodden är som att sitta i en mjuk öronlappsfåtölj och lyssna på goda vänner som aldrig skulle säga något elakt om en själv. På armstödet står en kopp rykande varmt te alldeles upprätt.

20 juni 2019 13:00

Precis så stabilt är det att lyssna på Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg. De är i 25-årsåldern och har kört Ångestpodden i drygt fyra år. De är så rutinerade och sprider livsglädje genom sitt sprittande engagemang. Och den som lyssnar kan behöva känna sig trygg; det är många svåra ämnen som podden tar upp men de gör det både allvarligt och lättsamt på samma gång och utan sentimentalitet. Ämnena kan vara allt från dödsångest, bekräftelseknarkare, dejting, till drogmissbruk, knäckande kroppsideal och annat som ligger bakom att så många människor mår dåligt i vår tid.

Både Ida och Sofie vill att vi ska våga tala om psykisk ohälsa och lyfta de tankar som många av oss tänkt men inte gärna pratar högt om. Deras inkännande sätt får poddens gäster att öppna sig. Till exempel spelaren Carl Déman, som besöker dem i avsnitt 219 och talar öppenhjärtigt om hur hans spelmissbruk började. Han berättar om sina eviga planer på att lägga av men också om vad som fick honom att sluta på riktigt. Han förklarar hur människor stämplat honom som korkad.

I ett annat avsnitt talar sångerskan och låtskrivaren, Janice om sin pappas självmord och hur det påverkat hennes liv. Hur alla runtomkring fanns till hands rent fysiskt men att ingen ville tala om självmordet.

Poddens gäster är både kändisar och folk med viktiga livserfarenheter som kan vara uppbyggliga att lyssna på. Man behöver inte känna ångest för att lyssna på Ångestpodden. Den är ruskigt bra. Och ingen av oss är väl på topp jämt.

Poddjakten

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Frithiof