Därför finns det stjärnor som snickrar på torp, stjärnor som rabblar bingonummer och stjärnor som pekar på väderkartor. Det är bara i rymden som det finns fler stjärnor än på tv.
Den utbredda tv-stjärnekulten har dock haft det goda med sig att den har uppvärderat många kategorier människor som annars aldrig skulle kunna åtnjuta samma status som traditionella scenestradörer.
Tack vare tv har till exempel kockyrket gått från att vara ett oglamouröst slitgöra i ett undanskymt storkök till ett artisteri i offentlighetens ljus.
I går förlade Kanal 9 två kockprogram på bästa sändningstid. Först ut var en brittisk mysfarbror vid namn Rick Stein. Han reste till Indien och hittade mängder av färska skaldjur på marknaden i Goa. Rick såg ut som ett barn i en godisaffär.
Sedan ställde han sig vid strandkanten och stekte kryddiga rätter med nästan lika mycket charm som BBC-kollegan Keith Floyd. Ett småtrevligt program som dock gjorde mig mer ressugen än hungrig.
Sedan tog den australiensiske stjärnkocken Bill Granger vid. Han bjöd in tittarna till sitt eget lantliga hus vid havet, inrett i milda pastell- och naturfärger.
Där lagade han bildsköna rätter tillsammans med sina välartade smådöttrar i en ljussättning som fick hela programmet att se ut som en ett dyrt livsstilsmagasin.
Det vanliga vardagsslafsandet i köket framstod plötsligt som plågsamt torftigt jämfört med tv-stjärnans fjäderlätta dans mellan grytorna.
Sett på TV 7 mars
Tv i kväll
Nu kan jag berätta. När Sovjet gick in i Nazityskland utsattes miljontals tyska kvinnor för ofattbara lidanden. Kunskapskanalen, kl 19.30.
Tunn is. Dokumentär om ett motarbetat damhockeylag i Himalaya. SVT 1, kl 22.00.
Insider. Underskattad undersökande journalistik. TV 3, kl 22.00.