Legue: "Storvreta får ställa sig i förlorarhörnet"
KRÖNIKA. De sitter på rad. Tysta med tom blick. Sedan reser de sig upp och försvinner ut mot omklädningsrummet. Som förlorare.
Daniel Legue - reporter
Foto:
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Laget som gick till SM-final förra säsongen och som nu slog ut Storvreta i kvarten har bara vunnit två matcher under ordinarie speltid i sin korta slutspelshistoria. Men när det kommer till sudden death och straffar vinner man allt.
Täby vann inte den första matchen i Fyrishov men man hade en dödstaktik som var nära att sänka Storvreta, efter det slog man till och vann på straffar för att sedan ta ett strupgrepp efter vinsten i Fyrishov. Man kunde sedan avgöra på hemmaplan vilket var ett stort underbetyg för motståndet.
Storvreta ledde med 3-0 och 5-3 men tappade till 5-5 och en mållös förlängning där man inte fick iväg ett enda skott på mål. Man ledde sedan straffdramatiken i två omgångar men när det skulle avgöras fick en 19-åring avgöra med att göra mål på både Mikael Karlsson och Viktor Klintsten.
För det var väl den enda större förändringen och tuffaste coachningen vi fick se i den här kvartsfinalserien. Tränare Stefan Forsman bytte målvakt vid den sista straffen. Det var så dags då.
Nu är det bara för Storvreta att ställa sig i samma hörn som övriga vinterlag i ditsriktet. Och det är inget hörn för vinnare. Sirius vann visserligen sitt kvalspel men det var ett bandykval för att hålla sig kvar i högsta serien. Almtuna var en sarglängd i från att bli indragna i den allsvenska bottenstriden och Storvreta som hade sikte mot Globen föll i Täby.
På onsdag möter Uppsala Basket Plannja borta i sin kvartsfinal. Det ser ut att bli fullt i hörnet där ingen kan stava till vinnare.
Man kan visserligen se en del ljusglimtar då spelare som Mattias Mikulski blommar ut som en tuff och slitstark back vilket få i Balrog trodde då han värvades från Ristomta, Nynäshamns stolthet i innebandytvåan.
Men få lag vänder ett underläge med 1-2 i matcher i slutspelet. Det har bara hänt tre gånger under de tre senaste SM-slutspelen och för att Storvreta skulle lyckas behövdes en förstafemma i målform, en målvaktsvägg, en andrakedja som kunde överraska och en tredje som ville ta på sig rollen som matchvinnare.
Nu hade man ett lag som blev tvåa i grundserien och var nöjda med det.