Till sist. Semestern kommer. Jag har en sen sådan men jag vet att den kommer. Den här sommaren händer det mycket i början av juni med student, femtioårsfirande och annat. Men det blir ännu mer nästa försommar och det passar rätt bra eftersom jag då har tidig semester. Nu försöker jag balansera tillvaron mellan helger och klämdagar, fester och fix. När långledigheten äntligen infinner sig hoppas jag att den blir lugn. Jag vill vila då. Läsa och vila och dricka iste ur sugrör, äta melonbitar som någon annan har skurit till mig. Ta cykeln till badet, ligga på stranden och läsa en bok, sedan äta en medhavd köpesallad direkt ur kartongbyttan. Vad vill du göra på din semester?
Vill omfamnas av den väna ledigheten
1. Garngraffiti. Hjälp till att textilpimpa Alunda centrum på temat "Vardagsrealism". Centrumvägen 6, kl 10–24.2. Yoga i det fria. Med Julia Ilke. Disagården kl 15.30.3. På utflykt med Kaleido. En inspirerande sommarutställning med keramik, glas, metall, trä och textil. Kaleido kl 12–16.
Foto:
Morotsröra med ingefära
500 g morötter, 3 vitlöksklyftor med skal, 2 msk olja, 2 msk mandelsmör, 1 msk finriven ingefära, 2 msk färskpressad apelsinjuice, 1 krm chiliflakes, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk, svartpeppar, sesamfrön att toppa med. Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär morötterna i bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt med vitlöksklyftorna (med skal). Ringla över olja och blanda runt. Rosta ca 25 minuter tills morötterna är mjuka och har fått lite färg. Låt svalna. Skala vitlöken och mixa i en matberedare tillsammans med morötterna, mandelsmör, ingefära, apelsinjuice, chiliflakes, salt och svartpeppar till en röra. Späd ev med vatten. Lägg upp i en skål och toppa gärna med sesamfrön. Recept från Ica.
Marias söndag