Nu blir UNT snabbare, snyggare och vassare

Chefredaktören om det mest centrala i den lokala journalistiken: Att möta er läsare – där ni är.

Krönika 13 maj 2020 18:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vilka frågor ställer du som läsare dig idag? Vad har hänt, och vad undrar du över? Kanske till och med: Vad kan vi berätta som du inte ens själv visste om att du ville veta?

UNT ska uppdatera, fördjupa, granska och skapa perspektiv. Gärna beröra och leda tanken vidare.

Den lokala journalistiken ska vara där läsaren är. Men det gäller faktiskt inte bara innehållet, utan även för våra olika publiceringskanaler.

Papperstidningen är en självklar grundbult i UNT:s utgivning, och kommer så att vara en lång tid framöver. Men sedan länge är de digitala kanalerna lika viktiga. Många är ni läsare som kompletterar det dagliga nyhetsintaget vid frukostbordet med ett antal digitala uppdateringar under dygnet. 

Det viktigaste finns alltid i papperstidningen, men allt ryms inte och UNT publicerar senaste nytt dygnet runt, året om. Vad har hänt sedan sist? Vad sas på presskonferensen? Vilka lokala tv-klipp diskuteras runt fikabordet och hur går det i matchen?

Antalet digitala läsare av UNT blir snabbt fler. Till alla er har jag en glad nyhet. Nu har vi nämligen lanserat UNT:s nya moderna nyhetssajt och två nya mobilappar – en snabb nyhetsapp för senaste nytt och en specialanpassad app för läsning av e-tidningen. 

Det bästa av allt: Som prenumerant på papperstidningen har du tillgång till allt vårt digitala innehåll utan extra kostnad.

Det är fler än jag som ropar ”Äntligen!” För sanningen är att UNT:s tidigare nyhetsapp inte var särskilt snabb, vilket har irriterat många läsare. Nu ser ett tvåårigt utvecklingsarbete dagens ljus. Vi har utgått från de synpunkter vi fått från er läsare, och stor möda har lagts på en ljus, luftig och modern design. Men framför allt har snabbhet och användarvänlighet prioriterats. Sidorna laddas snabbare och inloggningen är enklare. Dessutom finns möjligheten att själv skräddarsy nyhetsflödet utifrån de egna önskemålen. Självklart får du nyhetspushar i mobilen i samband med stora nyheter.

I sammanhanget är det värt att lyfta fram den nya e-tidningsappen, som är ett riktigt lyft jämfört med tidigare. Där kan du i en läsvänlig miljö ta del av papperstidningen – perfekt att använda när du inte är hemma i närheten av din brevlåda.

Digitala redskap ska inte stå emellan läsaren och innehållet. Nu kommer vi ännu lite närmare dig. 

PS. Våra mobilappar finns för gratis nedladdning i AppStore och på Google Play. Sök på ”UNT”.


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Ny dramaserie inspelad i Uppsala • Nutley: "En rå och ärlig skildring av studentlivet"

Ny dramaserie inspelad i Uppsala • Nutley: "En rå och ärlig skildring av studentlivet"

"Många amerikaner vill kalla sig för svenskar"

"Många amerikaner vill kalla sig för svenskar"

Kalle Sandhammar: Hur ska framtiden i länet formas? Nu lanseras valsajten

Profilbild

Christopher Scott: En tidigare saknad pusselbit i mångfaldsarbetet är funnen: militärgubben

Profilbild

Demokrati – men inte för dessa grupper ✓ Abortmotståndare ✓ Sverigedemokrater

Demokrati – men inte för dessa grupper ✓ Abortmotståndare ✓ Sverigedemokrater
Visa fler