Sju år för 46 kilo hasch

Sju år och sex månaders fängelse blev domen för den företagare i Knivsta som förvarade 46 kilo hasch i en lada

14 januari 2011 14:52

Förutom grovt narkotikabrott dömer Uppsala tingsrätt också företagaren för häleri, grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen och olovligt innehav av alkohol.
Mannen avslöjades i ett tillslag i oktober förra året. Efter spaning bröt sig polisen in i en lada som tillhörde mannens företag och gjorde där ett av de största narkotikabeslaget Uppsalapolisen gjort under det senaste decenniet, 46 kilo hasch. Även 111 liter vodka fanns i ladan.

Företagaren har erkänt samtliga brott han dömts för. Till rätten har han dock sagt att han bara skulle förvara narkotikan åt två personer och för det få 25 000 - 30 000 kronor i betalt. Det var i juni. Meningen var att haschet skulle hämtas efter ett par dagar. Men det blev inte så, och han fick inga pengar.

Företagaren åtalades också för förberedelse till grovt rån. Vid beslaget i oktober fann polisen bilar, walkie talkies, vapen och skyddsvästar. Mannen har dock förnekat att han förberett rån. Utrustningen skulle användas för jakt och skyddsuppdrag i den undre världen. Uppsala tingsrätt tycker inte att det finns bevis nog för att fälla honom för det brottet. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lennart Lindström