Vad gör du för miljön?

Vad är du beredd att göra för att minska utsläppen av koldioxid? UNT gav sig ut på stan för att prata med Uppsalabor om hur de har ändrat sina vanor.

2 mars 2008 00:00
1/ Vad är du beredd att göra för att minska utsläppen av koldioxid?
2/ Vad har du gjort hittills?


Fehri Mekadmini
1/ - Jag skulle kunna minska bilkörningen och promenera istället, något jag gjorde fram till för två år sedan då jag tog körkort.
2/ - Jag har dragit ner min elförbrukning bland annat genom att inte ha tv:n i stand by-läge. Jag tror att många liksom jag själv vill agera för miljön men behöver mer information så man vet vad man kan göra.

Sara Zarmani
1/ - En tanke är att köra bil på ett mer miljövänligt sätt. Jag fick körkort idag och ecodriving ingick i undervisningen. Jag kan även tänka mig att promenera korta sträckor istället för att ta bilen.
2/ - Jag har börjat släcka lampor för att spara på miljön.

Eva Sterner
1/ - Jag kan tänka mig att ta tåget istället för att flyga på semestern. Jag vill även lära ut till mina barnbarn hur man lever mer miljövänligt.
2/ - För att inte slösa med el fyller jag inte vattenkokaren mer än nödvändigt och jag lämnar inte elapparaterna i stand by-funktion.

Andrea-Maria Andersson
1/ - Jag skulle kunna köra mindre bil, åka mer kollektivt och köpa ekologisk mat.
2/ - Jag kan inte komma på något jag hittills gjort för att minska koldioxidutsläppen.

Maria Andersson
1/ - Jag har tänkt att byta ut min bensinbil mot en etanolbil. Jag kan även tänka mig att spara el, man behöver inte ha alla lampor tända jämt på kvällen.
2/ - Jag har köpt ekologiska kläder. De hade en kvalitet jag gillade men jag köpte dem även med tanke på miljön.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Staffan Wolters