Vi barn vill också läsa nyheter

29 mars 2018 06:05

Många vuxna tänker att det bara är de som vill läsa nyheter, men vi barn vill också läsa nyheter.

Jag gillar att läsa nyheter jättemycket. Man får koll på vad som pågår i världen. Dessutom är det viktigt att lära sig om världen och hur man skriver artiklar. För att kunna vara i dagens samhälle behöver man ha koll på vad som händer. Annars kan man bli chockad när det plötsligt pratas om det i skolan. Då kan vi gå runt och fundera på det hela tiden och bli superoroliga om någon har överdrivit och man inte har någon källa eller vet hur det egentligen ligger till.

Vissa nyheter som står i tidningen, på nätet eller i nyhetsprogram kan vara skrämmande och obehagliga. Till exempel i ”Rapport”, UNT och DN kan det komma upp någon läskig bild och det kan stå om obehagliga saker som inte är så viktiga att barn känner till.

Texten i ”vuxennyheter” kan vara för lång och innehålla svåra ord. Då förstår inte vi den och vissa kanske inte orkar läsa om det.

”Lilla Aktuellt” finns ju, men det är inte alla som har tv eller kan titta på tv just den halvtimmen.

Därför föreslår jag att man kan göra en nyhets-app för barn som uppdateras med nyheter hela tiden. Då kan man gå in och läsa när man vill. Då gör man inte så långa texter. Då får vi barn koll på världen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!