Våra lektioner blir förstörda varje dag

12 september 2018 06:30

Jag går i åttan på en skola i Uppsala och är trött på att lektionerna i skolan blir förstörda varje dag. Jag har kompisar från olika skolor och det verkar vara likadant överallt.

Ibland så tänker jag att det är för att vi går på högstadiet, och då vill man kanske vara cool och inte bry sig om skolan. Läraren säger till enskilda elever från min klass varje lektion att vara tysta säkert fyra gånger, men fyra gånger räcker inte. Och till slut ger lärarna upp.

Lärarna vill säkert undervisa de som vill lära sig något istället för att ägna en massa energi åt de som inte är intresserade. Jag förstår att det måste vara jobbigt att undervisa en klass med trettio tonåringar.

När det finns de som skriker, snackar, springer runt och leker med gardiner, stolar, pennor och allt vad det är, så spårar det ur. Vi gick väl ut förskolan för länge sedan?

De som lyssnar i klassen orkar inte med att varje gång en genomgång ska bli avbruten, så går tiden, och sedan när vi ska skriva i böckerna så förstår inte alla vad vi ska göra. Det är helt ofattbart att det finns de i min klass som kommer in till lektionen och blir tillsagda att vara tysta direkt. De kan till exempel säga: “jag tänker inte vara med på den här lektionen för jag hatar svenska”.

Sedan går de ut utanför klassrummet och börjar spela ett mobilspel resten av lektionen. Det finns killar i min klass som nästan aldrig städar efter sig på bildlektionerna, eller inte orkar diska på hemkunskapen. De låter oss tjejer göra det eftersom att de tror att vi inte har något emot det.

Det är så obeskrivligt sorgligt att alla barn i Sverige får gå i skolan gratis, och så gör dom såhär... Och i andra delar av världen kämpar barn i krig, och det enda de vill är just att gå i skolan och lära sig saker.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
En som vill ha förändring