Sverige i dag, välfärd eller nedrustning?

Det känns som att välfärden i vårt land etablerades under 1960-talet, innan datorer och mobiltelefoner tog över.

Uppsala2016-03-03 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När man kunde gå till Posten och där göra inbetalningar, köpa frimärken och köpa vackra vykort och skicka och hämta paket. Nu har många långt avstånd till en så kallad post som då är inhyst i ett litet utrymme i en affär. Det gör att jag nu har slutat att köpa något på postorder. Förut kunde man få hämta ut pengar eller betala in räkningar i en bank. Det går inte längre. Vad ska vi vanliga medborgare då ha bankerna till? Det är bara pengarna som styr, företagen vill göra så stora vinster som möjligt. Och varför i fridens namn har man stängt biljettkontoret på det så påkostade centralstationshuset? Där fanns fem kassor där det alltid var en kö av resande. Nu får man (om man inte kan nyttja biljettautomater) köpa sina biljetter i Pressbyrån. Som om inte den personalen har nog med att betjäna sina kunder!

Politikerna talar hela tiden om att minska arbetslösheten men här har man gjort tvärtom. Man menar att det är så många som nu nyttjar datorn för sina ärenden. Men vem tänker på alla äldre som inte har dator eller de med olika handikapp som har svårt att komma ihåg koder eller klara att knappa in meddelanden. Vårt samhälle har blivit segregerat, mer egoistiskt.

Allt fler människor klarar inte av sin livssituation, att betala dyra hyror och kanske vara arbetslösa! Kan man kalla Sverige för ett välfärdssamhälle längre? Jag tycker att det är nedrustning.

Läs mer om