Fel att flytta Dalkurd till Uppsala

Jag har med oro och intresse noterat att Borlänge­klubben Dalkurd vill flytta sitt elitlag och då tycks Uppsala vara ett alternativ. Skälet enligt Dalkurd skulle vara att nuvarande arena Domnarvsvallen inte är godkänd för elitspel nästa år.

Derbydags? Dalkurd och Sirius kan få samma hemmaplan. Men anläggningarna i Uppsala räcker inte till för den elitverksamhet som redan finns här, skriver Sören Karlsson.

Derbydags? Dalkurd och Sirius kan få samma hemmaplan. Men anläggningarna i Uppsala räcker inte till för den elitverksamhet som redan finns här, skriver Sören Karlsson.

Foto: Staffan Claesson

Uppsala2016-09-06 09:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Av den information som media förmedlat till oss i allmänheten i ärendet har Rickard Malmström (MP) ordförande i fritidsnämnden helt på eget bevåg och i hemlighet haft ett möte med Dalkurd i början av juni och lovat ”guld och gröna skogar” i fall de väljer Uppsala.

Om detta har någon substans måste jag ställa frågan till Rickard Malmström: har det ingen betydelse om de befintliga anläggningarna och planer inte räcker för den elitverksamhet, som Sirius herrar och damer bedriver i dag? Dessutom är GUSK på god väg mot elit med sin verksamhet för såväl damer som herrar.

Om Dalkurd flyttar till Uppsala så innebär det att man ska dela på något som inte finns, dessutom med ett lag utan hemvist i Uppsala.

Till Rickard Malmström – som verkar ointresserad av fotboll – vill jag säga, för att kunna ha en åsikt behöver man ha insikt, det gäller förhoppningsvis även politiker.

Till övriga politiker i kommunen – majoritet som opposition – vill jag säga, ta Rickard Malmström i örat och avstyr denna fråga.

Läs mer om