EU är folkfientligt

I spalterna har en del skribenter uttryckt att det var skamligt om man inte gick och röstade i EU-valet. För många var det dock en medveten handling.

Uppsala2014-06-11 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I maktens korridorer var syftet med EU klart uttalat från början. 1988 skrev den tyska tidningen Der Spiegel att de ”sociala och demokratiska framsteg (som vissa länder gjort) kommer under trycket av de frigjorda marknadskrafterna att smälta samman till ett minimum på den internationella konkurrenskraftens altare”.

Sommaren 1991 förklarade dåvarande Volvochefen PG Gyllenhammar målet med EG/EU – återhållna ­löneökningar i åratal, ­sänkta skatter, nedmonterad offentlig sektor samt sänkta bidrag och för­måner.

Lika ärlig var Peter Wallenberg när han i Dagens Industri 18 april samma år berättade att ”EG (som det då hette) kommer att medföra de mest dramatiska förändringarna i Sverige på 100 år – ja kanske någonsin. Följden blir omfattande neddragningar inom offentlig sektor, frysta transfereringar samt privata lösningar inom samhällsservicen”.

Det är EU-politikens ökade klassklyftor som är grogrunden för främlingsfientlighet och rasismen.

Utifrån detta är det följdriktigt att största val­deltagandet var i Danderyd med 64,7 pocent och lägst i Haparanda, 31,7 procent tätt följt av Gällivare, 34,7 procent och Kiruna 36,0 procent.

Det enda som är framåt­skridande är att Sverige ­snarast lämnar det folk­fientliga EU-projektet.

Läs mer om