Odemokratisk bevakning av EU-valet

18 maj 2019 06:30

Cirka 80 procent av svenskarna vill vara kvar i EU, enligt flera opinionsundersökningar nu under våren. Men cirka 99 procent av mediernas rapportering handlar om de 8 riksdagspartiernas olika vägval för att förändra EU inifrån. Andelen EU-positiva har ökat markant efter medias utmålade skräckscenario beträffande brexit. Men förutom de cirka 20 procent som vill lämna EU, så finns det en stor andel som är missnöjda med EU av en eller flera olika anledningar.

Varför negligeras då de 20 procent som vill lämna EU av medierna? Varför rapporterar inte statsfinansierade public service vilka alternativ som finns för de som faktiskt vill lämna EU och arbeta hårt för att minimera EU:s makt i parlamentet, tills detta blir verklighet?

Varför vaknar inte de privata tidningarna, som även de åtnjuter presstöd för att de ska vara objektiva och återspegla samhället? Man får leta intensivt för att hitta något som helst från partier som vill lämna EU. På sin höjd kan man hitta några av de debattartiklar och insändare som bland annat vi i Landsbygdspartiet oberoende skrivit, om varför vi vill lämna EU, ha ett swexit.

Kommer media att fullgöra sitt uppdrag sista veckan före valet nu, eller sviker man sina demokratiska skyldigheter även detta val?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!