INSÄNDARE: Förbjud allmän jakt på djuren

21 juli 2019 06:00

Sitter i kvällningen vid sommarstugan och njuter av stillheten, fågelkvitter och den ljumma brisen. En stund senare tystnar fåglarna och jag sätter mig rak i stolen, ljudet från gevärseld alldeles i den lilla skog bredvid mig, som inte blivit kalhygge, bryter lugnet och tystnaden. Djur som mister sina liv inte för att vi måste av nöd döda dem, utan för nöje!

Det är ”laglig” jakt på någon djurart hela året om, så jag kan varken känna mig trygg i hemmet då jag inte vet vem som har ett laddat vapen alldeles i närheten av mitt hus, samt då jag är ute i skogen och plockar skräp måste vara försiktig så att jag inte blir tagen för ett djur som någon jägare vill döda!

Till vilket pris ska denna tradition av dödade som för så många enbart är ett fritidsnöje, en kick, tillåtas?

Det pratas om enorma rubbningar i den biologiska mångfalden, vi människor har alltid utrotat arter, men att vi människor nu håller på med den största massutrotningen av vilda djur genom tiderna, kan jakt då verkligen kallas viltvård, är det verkligen försvarbart att vi fortsätter tillåter denna grupp människor masslakten av miljontals vilda djur årligen då?

Vi har skapat denna obalans bland de vilda djuren, men räddar man verkligen djur genom att döda dem? Naturvårdverket sa nej till licenjakt på varg, då antalet Individer är för lågt, Jägarförbundet protesterar, är det verkligen att förvalta den vilda stammen om man inte vill att den ska ha en gynnbara förökningsmöjligjeter, är jägarna då inte förblindade av att få döda vargen?!

Är det inte hög tid att vi lämnar denna våldstradition bakom oss och värnar om djuren i stället och låter djuren och naturen själva reglera detta, än att överlåta det till några skjutglada människor som avrättar vad helst som dyker upp i kikarsiktet och sedan poserar med offren i sociala media som vilken annan troféjakt som helst?! Nej till allmän jakt för djuren och den biologiska mångfalden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anette Ingelsson, Alunda