Hur kan de spara mer på äldreomsorgen?

11 april 2019 06:05

I den vårändringsbudget som regeringen(S-MP) lägger och som får stöd av L och C så ska det sparas runt 2,7 miljarder varav 310 miljoner på äldreomsorgen. Trots att antalet pensionärer ökar i vårt land och nu är uppe i runt 2,3 miljoner personer! Hur tänker dom?

Pensionärerna har betalat skatt hela livet till bland annat sin pension som för många är rent usel och de har betalat skatt för att äldreomsorg ska fungera på ett värdigt sätt. Pyttsan, denna regering med stödpartierna L och C är inte vuxna sitt uppdrag helt enkelt.

Utöver detta elände så måste till exempel Uppsala kommun spara runt 20 miljoner för detta år inom äldrenämnden och allt talar för att det ska bli ännu större besparingar 2020. Många riksdagsledamöter borde sätta sig i skamvrån om dessa förslag går igenom. Återstår att se om de i denna vrå får sällskap av en rad lokala politiker också.

Bra dock att regeringen och stödpartierna L och C nu i vårbudgeten ”återställer” en del av problemen med den M- och KD-budget som nu har styrt landet, bl.a återställs en del av minskningen till äldreomsorgen som dock måste stärkas än

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars O Ericsson,