Hur blir det med äldrevänligheten?

4 mars 2019 06:30

Sedan många år har Göteborg, Gävle och Vänersborg gratis kollektivtrafik dagtid för pensionärer och detta trots att i Göteborg och Gävle har det varit maktskifte . Nu inför även det moderatstyrda Trelleborg samma sak från den 1 maj. När sker det i den Äldrevänliga kommunen Uppsala?

Det utlovade månadskortet för 150 kronor finns inte ens och det senaste i denna härva är att kortet troligen(?) kommer att införas under mandatperioden. Vad då, det kan ta typ tre år? I den äldrevänliga kommunen Uppsala är det ingen gratis kollektivtrafik, indragna seniorluncher på Fyrishov, det ska göras effektiviseringsbesparingar på 60–70 miljoner i äldrenämnden, det saknas platser i särskilda äldreboenden(man ska i princip vara döende för att få en plats) och massor av trygghetsboenden saknas och för att köa vid bostadsförmedlingen för en plats på trygghetsboende så måste man betala runt 300 kronor i årsavgift och man måste ha och förstå en dator och appar med mera för att kunna köa.

Vad ända in skogen är det som händer? Diskriminering är förbjudet vad jag vet men tydligen inte när det gäller äldre personer.

Utanpå allt elände som kommunens budget medger för äldre så gör samhället i övrigt en massa konstigheter som att bankerna inte har kontanter, vissa affärer och restauranger tar inte kontanter och det finns apotek som inte heller tar kontanter!

Ett politiskt parti brukar sjunga” Upp till kamp” Hög tid för pensionärerna att protestera genom att sjunga ”Ättestupan”, det får vara någon måtta på dumheterna!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars O Ericsson,