Insändare När det blev klart att den nya politiska ledningen består av allianspartierna M,C,L,KD och MP så presenterades de olika regionråden i UNT och där fick de frågan om den kommande budgeten för 2019 och då svarade man att den är inte klar men man skulle bland annat höja priset i kollektivtrafiken. Det är väl en av de största kortslutningarna i modern tid som sker om priset för att resa med buss kommer att öka.

Kostnaden för att åka med buss måste i stället sänkas kraftigt om målet ska vara att minska biltrafiken och få fler att åka kollektivt. Inte miljövänligt precis med en höjning! Priset för årskortet för pensionärer har höjts flera år i rad och kostar nu mer än 4 500 kronor och detta måste sänkas till hälften!

Hur resonerar Centerpartiet och Miljöpartiet i den frågan undrar jag och många andra? Men det är väl så att de olika politiska ledningarna i regionens kommuner och i regionstyrelsen spelar Svarte Petter med varandra och vid nästa giv är det ingen som vill blanda och ge. Skärpning behövs så att fler har råd att resa kollektivt, inte minst pensionärerna och därtill att biltrafiken minskar.

När ni nu funderar över er roll så vill jag rikta en uppmaning till Upplands Lokaltrafik/kollektivtrafiknämndens styrelse att se till att flertalet busshållplatser som har dragits in återkommer för ni har medverkat till att många har fått för långt till bussen och inte orkar gå så långt, detta gäller främst den äldre generationen men även yngre med olika funktionshinder. Det finns även orter i länet som inte har någon kollektivtrafik över huvudtaget på lördagar och söndagar trots att det är år 2018 och inte 1918! Många kommuner i landet har gratis kollektivtrafik för pensionärer under dagtid.