Återvinning saknas i Gränbystaden

4 september 2019 06:15

Besökte köptemplet i Gränby i veckan och tänkte samtidigt återbörda använda förpackningar för att spara på jordens resurser. Döm om min förvåning när jag inte hittade nån återvinningscentral för det jag hade med mig: tidningar, pappersförpackningar och plastförpackningar. Endast glas och metall fick lämnas i återvinningscentralen vid Norra Entrén.

Frågade i affärerna som sålt förpackningarna till mig, men de hänvisade mig till pantstationen där endast glas och pantbara förpackningar kunde lämnas. Nån affär rådde mig att slänga förpackningarna i soporna, men det är ju förbjudet. Frågade då i informationsdesken, som också hänvisade mig till pantstationen. Jag började känna mig pantad och insåg att tillverkarnas ansvar för förpackningarna fungerar endast om konsumenterna får betalt för dem.

Visst finns Greta Thunberg och andra idealister som åker över halva stan till kommunens återvinningscentraler, men vad gör köptemplet i Gränby för att hushålla med jordens resurser. Varken den anställda informatören eller affärerna kunde upplysa om var förpackningarna skulle lämnas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Hylander