Återbesök bör inte skickas till akuten

3 september 2019 06:30

Barnakutens personal är helt fantastiska och gör ett utmärkt arbete för våra barn som på ett eller annat sätt råkat illa ut. Men något som verkar helt fel är att man inte tidsbeställning för återbesök hos en doktor utan ska komma tillbaka om en vecka till akuten för att titta till stygnen i huvudet. Ja, det rådet fick vi och vår pojke som slagit upp ett jack i pannan. Vi tänkte att detta kanske vore en grej för vårdcentralen då det inte är akut efter en vecka. Men vi skulle alltså komma tillbaka till akuten vilket vi gjorde.

Allt runt Ackis är lite stressande i sig. Som att hitta parkering och lägga så mycket slantar man tro kommer behövas för den uppskattade tiden man tror plus att man tar en timme till bara för att vara på den säkra sidan. Väl inne i väntrummet hamnar vi så klart längst ner i väntelistan då vi inte är där i ett akut ärende.

Timmarna tickar långsamt förbi och sonen som är frisk blir otålig men är väldigt duktig trots att det tar så lång tid. Så lång tid att vi måste skynda oss ner till garaget på andra sidan sjukhuset för att pytsa i mer slantar.

Skyndar oss tillbaka men ingen har ropat upp oss medan vi var borta. En timme till glider förbi och till slut är det vår tur. Det hela är över på tre-fyra minuter. Allt ser bra ut och vi kan åka hem. Vi hamnade inte ens på ett undersökningssrum utan i rummet man skriver in sig i.

Vad i hela världen gjorde vi där den där låååånga eftermiddagen kan man undra? Det var en huvudskada ja, men efter en vecka är det inte akut och vår doktor hade nog behövts bättre på annat håll på akuten.

Varför kunde vi inte fått en tid istället för ett inplanerat akutbesök? Men all heder till alla som jobbar och medan vi väntade kom en del riktigt akuta fall in och de togs hand om snabbt och effektivt vad jag kunde se. Så vården fungerar men inte i alla delar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mats Köbin