Väktare ska hindra skadegörelse

För att minska skadegörelsen finns det bevakning 
 av Gottsundahallen, skriver Erik Pelling och Maria Patel.(Bilden är tagen på en annan ort)

För att minska skadegörelsen finns det bevakning av Gottsundahallen, skriver Erik Pelling och Maria Patel.(Bilden är tagen på en annan ort)

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2019-12-29 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändare 18/12

Gottsundahallen är en populär idrottshall som används av flera föreningar. För oss är det oacceptabelt att det ser ut som det beskrivs när föreningar ska använda lokalen.

Skadegörelsen i hallen har tyvärr pågått under en längre tid och vi har därför satt in bevakning av hallen. Ett väktarbolag besöker hallen två gånger per natt och ansvarar för att låsa hallen inför stängning. 

Som i alla kommunens idrottshallar utförs städning måndag-fredag. Föreningarna som hyr hallen ansvarar för att lämna hallen i ett bra skick. När detta inte följs så drabbas föreningar som Uppsala HK Flickor. Vi försöker så gott det går återkoppla till den som hyrt hallen. Den som förstör ska självklart stå för eventuella kostnader.

För att få fler att ta ansvar för hallen har vi kontinuerliga dialoger med föreningarna för att uppmärksamma dem på vikten av att lämna hallen i ett gott skick. 

Vi kan se att skadegörelsen har minskat markant sedan väktare sattes in. Men det är uppenbarligen inte tillräckligt. Vi kommer inte acceptera att det ser ut så här i våra gemensamma lokaler och tittar på vad som har hänt i den här specifika situationen.

Karta: Gottsundahallen