Uppsala kollapsar under allt byggande

Det är inte härligt att Uppsala växer, skriver Martin Larsson.

Det är inte härligt att Uppsala växer, skriver Martin Larsson.

Foto: Emma Eriksson/Arkiv

Insändare2019-11-02 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det känns som om Uppsala håller på att kollapsa.
På akuten på Akademiska måste folk förvaras för det finns inga sjuksköterskor på avdelningarna, vilket leder till att Akuten havererar. På min vårdcentral går det inte att boka enkel telefonkontakt med sin husläkare för läkarna är helt överhopade med patienter enligt sjuksköterskan som jag talar med. 

Konstigt nog finns en monitor på vårdcentralen där det rullar information som säger ”Det skall vara lätt att må bra” och ”Boka videosamtal med oss”.
 

Vad gäller kommunen skolor så har det renoverats och byggts nya skolor, men i dessa skolor gäller ”trång design”. Klassrummen är små, elevernas bänkar är små och elevernas skåp är små, allt för att trycka ihop så många elever som möjligt på liten yta. Vad gäller lärarna har de också minimal yta i sina arbetsrum.
 

Man bygger bostäder alldeles för tätt och trafiken ökar därmed markant. Inte heller det har man någon beredskap för utan tät trafik tillåts i bostadsområden och nära skolor. Den dåliga luften som blir av detta kan ge Uppsalaborna lungcancer.
 

Man kan höra hur politiker uttalar sig ”Det är härligt att Uppsala växer”.
Det är inte härligt. Sluta bygg. Sluta.