Styrande politiker borde ta på sig ett pass inom vården

Vi skattebetalare förväntar oss att pengarna förvaltas bättre inom regionen, skriver Anita Ohlsson.

"Kanske är det dags att de styrande politikerna tar ett arbetspass på golvet och bildar sig en uppfattning om hur det är", skriver Anita Ohlsson.

"Kanske är det dags att de styrande politikerna tar ett arbetspass på golvet och bildar sig en uppfattning om hur det är", skriver Anita Ohlsson.

Foto: Adam Wrafter

Insändare2024-05-05 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När skall politikerna inse att våra skattepengar skall gå till viktiga och akuta behov? Varför tar inte politikerna hänsyn till den ”lilla människan”? Det har jag undrat över ett antal gånger. Vad är vitsen med att rösta? Oavsett vilket parti vi röstat på under årens lopp så har det blivit en katastrof som vi hamnat i nu. 

Det är dags att ändra på det. Inse att dessa människor som arbetar inom vården (lågavlönat) har liv i sina händer! Det är ingen verkstad med maskiner det handlar om. Kanske är det dags att de styrande politikerna tar ett arbetspass på golvet och bildar sig en uppfattning om hur det är. Regionrådet för Vänsterpartiet i Örebro län praktiserar cirka en gång i veckan på olika ställen. Bland annat på sjukhus och har en skylt med texten ”politiker i praktik”. 

Undrar vilken kontroll man har om vart våra skattepengar tar vägen? Att man inte upptäcker stora brister är för mig en gåta. Det måste ju finnas revisorer! Eller? För dessa pengar som försvinner (till bland annat oseriösa läkare) skulle man kunna höja lönerna för personalen. Detta i sin tur gör att personal stannar kvar och man slipper anlita bemanningsföretag. Säkerheten blir bättre. Man lär känna patienterna som är så viktigt. Glöm inte att det är våra skattepengar det handlar om!

Vi skall ej glömma alla som får en bra vård. Hjärtsjuka, cancerfall och liknande. Tyvärr är det alltför många som får lida. Jag hör många som inte vill åka till sjukhuset trots att man kanske borde. 

Se nu till att det blir förändringar till det bättre och att ni förvaltar våra pengar på ett bra sätt! Vi förväntar oss det. Många av oss har arbetat hela livet och tyvärr är det kanske vi som mår sämst.