Stoppa privatiseringen av assistansen

Personlig assistans blir inte lika säker och trygg i privat regi, skriver Jojje Jonsson. (Bilden föreställer en annan person).

Personlig assistans blir inte lika säker och trygg i privat regi, skriver Jojje Jonsson. (Bilden föreställer en annan person).

Foto: Gorm Kallestad/TT

Insändare2019-11-19 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stoppa beslut om att privatisera personlig assistans i Uppsala Kommun! Tvångsförflyttning och total nedmontering av min levnadsstandard och livskvalitet. Det anser jag blir konsekvensen för mig när kommunfullmäktige den 9 december tar det beslutet.

Personlig assistans och all annan vårdverksamhet kan aldrig bli lika trygg och säker för oss brukare och personal i privat regi!
Brukare som jag som behöver omvårdnad och omsorg dygnet runt med stora omkostnader som följd anses ju av kommunen som ett stort hinder för att bli kostnadseffektiva och vill gärna slippa oss under sina vingars beskydd!
 

Min fråga blir då. Vilken privat utförare är beredd att ta sig an ett så pass kostsamt projekt utan att tumma på bland annat oss brukares så kallade självbestämmanderätt och våra assistenters arbetsvillkor. De privata aktörerna vill ju gå med vinst i alla lägen!
Ska pengar och vinstintressen gå före humaniteten i vårt så kallade moderna samhälle? Och ska jag behöva lida för kommunens brist på den styrande kompetensen? Uppsala kommun måste tänka om och bara ta smällen i år och sedan bli betydligt bättre på planeringen av personalresurserna!