Sirius behöver bättre kondition

Sirius borde lägga in mer  konditionsträning inför nästa säsong, skriver Åke Jakobson.

Sirius borde lägga in mer konditionsträning inför nästa säsong, skriver Åke Jakobson.

Foto: Per Karlsson/TT

Insändare2019-11-08 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sirius allsvenska spelår är slut och spelarna och klubben kan nöjda konstatera att det blir spel i allsvenskan nästa säsong också. Spelarna har fått sina betyg av UNT. Som supporter ser jag fram emot att få se allsvenska matcher tillsammans med mycket folk på läktarna även nästa år.

Jag har bara sett hemmamatcher och då noterat att Sirius i början av serien spelade bra offensiv fotboll under första halvlek men föll tillbaka i andra och verkade inte orka fullfölja. Mönstret har fortsatt under hösten. Mycket tråkigt bakåtspel och inga vassa spelvändningar. Det verkar kort sagt som om orken inte räcker för hela matcher på denna nivå.

Matchstatistiken talar litet för det. Av 33 matcher har Sirius förlorat andra halvlek i 14, varav 8 på Studenternas. I 6 av matcherna var ställningen 0-0 i halvtid och chans på poäng.

Mitt betyg blir därför att spelarnas uthållighet är sämre i Sirius än i andra lag. Jag föreslår därför mer konditionsträning i förberedelserna för nästa säsong. Jag vill se mer offensiv fotboll av Sirius under hela matcherna nästa år!