Partierna nonchalerar äldres åsikter

Riksdagen har för få ledamöter som är över 65 år, skriver Lars Eriksson.

Riksdagen har för få ledamöter som är över 65 år, skriver Lars Eriksson.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2021-04-25 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har två telefonabonnemang hos Telia. Ett med fast telefoni och ett mobilt. Nu har det mobila upphört att fungera och jag måste ta kontakt med Telias kundtjänst. Jag ringer då förstås från min fasta telefon för att få höra Telias syn på varför min mobil krånglar. För att komma i kontakt med Telias kundtjänst upplyses jag då om att jag måste legitimera mig med mobilt bank-id. Och något sådant har jag förstås inte på min fasta telefon. Och det här resulterar då i att jag alltså inte kan nå Telia kundtjänst utan att beställa färdtjänst och åka till en Teliabutik och köa där. Och detta i dessa pandemitider.

Det här är ytterligare ett exempel på hur de ansvariga politikerna i Sverige låter åldersdiskrimineringen växa till sig i samhället. Det blir förstås så här när det bara finns 5 ledamöter över 65 år i Sveriges riksdag, och en yngre politikergeneration som blundar. Ett förhållande som påtalats tidigare i insändarspalten.   

Resultatet blir att de politiska partierna nonchalerar de äldres behov och åsikter, och enbart vill ha deras röster.  Gruppen som samhället bortser ifrån när det gäller den här typen av problem är förstås inte bara de äldre, men jag ingår i gruppen med livserfarenhet på grund av ålder.

Vill ni ha våra röster i nästa val är det ett krav att de politiska partiernas attityd förändras och att det finns kandidater över 65 års ålder på valbar plats. Annars är det endast proteströstning som gäller.