Fel att höja priserna i kollektivtrafiken

Uppsala har bland de högsta priserna i kollektivtrafiken, skriver Tobbe Ekeskans.

Uppsala har bland de högsta priserna i kollektivtrafiken, skriver Tobbe Ekeskans.

Foto: STAFFAN CLAESSON/Arkvi

Insändare2019-12-02 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är sedan länge konstaterat att Uppsala har en av landets högsta prisnivåer gällande kollektivtrafiken. Med detta som bakgrund, beslutade Trafik - och samhällsutvecklingsnämnden i Region Uppsala vid sitt sammanträde 21 November om ytterligare prishöjningar för resenärerna i Uppsala. Frågan om införande av ett rabatterat biljettpris för pensionärer avslogs. ("Den äldrevänliga kommunen Uppsala"?) I många kommuner i landet åker pensionärer på rabatterat pris, i vissa till och med gratis!

De politiska partier som reserverade sig mot en höjning av biljettpriserna var S och V. Det enda parti som röstade för ett införande av ett rabatterat pris för pensionärer, var S.

Men inget ont som inte har något gott med sig... Då vet ju jag (och kanske ytterligare några pensionärer), vilka jag/vi inte ska lägga vår röst på i valet till landsting/region år 2022, nämligen: MP (!), C, L, M, KD och SD. Regionpolitiker verksamma i dessa partier bör tala väldigt tyst om lokala miljöfrågor, samt om "den äldrevänliga kommunen Uppsala".