Dumsnålt dra in klottersaneringen

Hur resonerar kommunen när man drar in klottersaneringen,  undrar Nils Uhlin.

Hur resonerar kommunen när man drar in klottersaneringen, undrar Nils Uhlin.

Foto: Linus Höök/Arkiv

Insändare2019-09-24 15:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En nedklottrad eller på annat sätt förstörd miljö upplevs inte bara av många som otrivsam och ful. Den kan också uppfattas som otrygg och leda till att människor tycker att området är på väg att förstöras och förslummas. Om människor undviker att passera och vistas på dessa platser ökar risken för att de ska förstöras ytterligare (BRÅ)

Den samlade erfarenheten tyder på att snabb sanering av nerklottrade ytor, i kombination med andra åtgärder, kan ge goda resultat. Därför finns det i Uppsala kommun en målsättning att allt nytt klotter ska saneras inom 48 timmar.
I en tid då otryggheten på Uppsalas gator är ett återkommande problem så verkar det lite underligt att budskapet från kommunens representant för klottersanering från och med augusti, är att budgeten för klottersanering i Uppsala är slut för 2019 och att därmed klottersaneringen upphör utom för rent rasistiskt klotter?

Hur tänker kommunledningen om sambandet mellan tryggheten på Uppsalas gator och att försöka hålla staden fri från klotter?