Insändardikt
Algot har gjort till sin påsktradition,
att bjuda sina vänner på en attraktion.
Träffpunkten är värdshuset i byn,
ett buffébord står dukat för påskmenyn.
Först anländer upplänningen Henning,
som uppdaterar alla om sin väderspänning.
Hur han har, en fungerande plan,
och numer lever som demivegan.
Då får han äta ägg i omelett,
och alla ska veta, att en förbättring skett.
Sedan anländer Klurige Knut,
som genast tillkännager sitt senaste beslut.
Han har patenterat en äggkläckningsmaskin.
Roligt nickar alla, även Algot Bodin.
Därefter anländer den ena och den andra,
och alla känner dom varandra.
Där kommer Lars, vår historielicentiat,
som pratar traditioner om påskens mat.
Bland gästerna syns också dansante Ante,
som efter Malungsveckan, är den riksbekante.
Det hörs när Sune Gyllenläder
i matsalen inträder.
För det hörs hur Sune vill ha äggen serverade,
- pocherade-.
Äggen äts efter blandade koncept
och stämningen är god och lagom uppknäppt.
Ingen är sämst, men alla är bäst.
Det kan man kalla en riktig fest.
För gästernas egenheter tillvaratas
när Algot bjuder på kalas.