Finnkampsstjärna firades på hemmaplan

I våras, när banorna på Tegelvallen i Heby invigdes, hoppade han 2,05. På fredagen firades Jakob Thorvaldsson av landstinget norra länsberedning.

14 september 2012 17:14

Morgongåvabördige Jakob Thorvaldsson vann SM-guldet i höjdhopp på 2,13, en tangering av personliga rekordet. I Finnkampen nyligen, där han också vann, blev han idrottskändis på allvar.

På fredagen firades han på hemmaplan av politiker och tjänstemän i landstingets norra länsberedning. Landstinget i Uppsala län bidrog med ett så kallade folkhälsoanslag för att bygga den nya arenan, där finns kopplingen.

På Tegelvallen nötte Jakob Thorvaldsson redan som pojke med konditions- och teknikträning. På den tiden var underlaget kolstybb på löpar- och ansatsbanorna.
– Mina tränare Denise Stjärnberg och Göran Ottemalm var oerhört värdefulla för min motivation och utveckling.

Arena Tegelvallens nuvarande allvädersbanor är rätt så mjuka och därför lämpade för träning, anser Jakob Thorvaldsson. Hans föräldrar har en hästgård i Knubbo utanför Morgongåva.

Anders Eklund, som ledde konferensen på Tegelvallen med landstingspolitikerna, säger att förebilden Jakob Thorvaldsson betyder mycket för Heby AIF.
– Ett 40-tal ungdomar är med och tränar olika grenar i fri idrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Hans Lundgren