Sigtunakock i stor mattävling
Martin Holloway, köksmästare på Stora Brännbo i Sigtuna, representerar Sverige i en stor mattävling.
Foto:
- Jag är väldigt stolt. Det är alltid roligt att bli uppskattad och de tyckte att min mat var bäst. Åtta länder deltar, däribland Australien och Nederländerna.
Hur länge har du varit kock?
- I 20 år. Jag är utbildad i min hemstad Bournemouth i södra England.
Vad är din ledstjärna just nu?
- Mitt mål är att göra maten på Stora Brännbo konstant bra. Att ha en bra kvalitet hela tiden med råvaror som jag hittar i Sverige men med internationella influenser.
Hur ser dina framtidsdrömmar ut?
- Svår fråga... (skratt), jag har två små barn hemma. Jag har varit köksmästare ganska länge och längtar efter att ta ett helhetsansvar. Men jag vill också fortsätta tävla.
Vem lagar maten hos dig?
- Jag. Min fru tar så lång tid på sig att leta fram recept och hon går och köper precis allt som står i receptet.
Vad lagar du för mat hemma?
- Mycket italienskt. Risotto, polenta och pasta men det blir även en del pyttipanna och korv.
Fotnot: Tävlingen heter Copper Skillet, äger rum i Utah i mars och arrangeras av Iacc, en internationell medlemsorganisation för konferensanläggningar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!