Han växte upp ett stenkast från Grandungevägen där han bor i dag.
– Jag var dålig i skolan, hade inte tid för skolarbetet utan längtade hela tiden ut, minns Lars-Göran som var ett fantasifullt barn. Han beundrade frihetskämpar och män som Robin Hood, och var med i skolans deckarklubb.
– Min stora dröm var en egen häst. När jag var liten planterade jag ett frö i en kruka och hoppades att det skulle bli en häst, men det bidde ingen.
Som grabb cyklade han runt i Salabacke på helgerna och sålde DN och SvD. På eftermiddagarna efter skolan gjorde han samma runda med kvällstidningarna.
Han hade skubbjobb hos en järnhandel efter skolan, och lärde sig väga spik och göra specialstrutar av brunt papper. I 13–14-årsåldern längtade han efter en moped, men visste att föräldrarna inte hade råd. En gitarr var en annan dröm.
När Lars-Göran slutat skolan började han som förgyllarlärling och springpojke hos Levins Boktryckeri.
– Det var en mardröm att cykla uppför Carolinabacken och leverera tunga böcker med guldtryck till universitetsbiblioteket.
Lars-Göran blev sedan blev lärling hos en målarmästare i Funbo och kunde skaffa sig både gitarr och en Crescentmoped.
– Det var en stor seger, säger Lars-Göran som småningom startade Allmåleri AB och senare GK Sanerings AB.
– Det utvecklades till ett stort, fint företag. Jag har alltid tyckt att det varit roligt att arbeta, att bygga företag. Jobbet har varit min stora drivkraft och mitt intresse.
Efter en tid vid H Lindqvists måleri erbjöds han 19 år gammal jobbet som lagbas på nya värmeverket som då höll på att målas.
– Jag tackade ja, men gissa om det var tufft att möta målarna första dagen – alla var mycket äldre än jag, säger Lars-Göran som under många år som målarmästare alltid själv var med och målade. 1977 köpte han målerifirman Alfred Holm som han sedan drivit.
– Alfred Holm är mitt fjärde barn, säger han och ser närapå ömsint ut. Sjukdom och fysisk begränsning gör att Lars-Göran arbetar hemifrån i sin rullstol.
Förutom måleribranschen har han drivit Kungsängens Radio och TV, nattklubb på Flustret, restaurang Skarholmen och Berzeliterrassen i Stockholm. Tidigare kappseglade han mycket, och har i dag sin Nimbus vid Skarholmen.
– Jag är på sjön så mycket jag kan.
Men hans liv kretsar inte enbart kring företagsbyggande. Han har läst mycket juridik och hjälper folk med vardagsjuridik när han kan, och är engagerad i barns situation.
– Jag har det svårt med alla barn som far illa i världen. När man ser hur barn har det i länder som till exempel Syrien och Afghanistan skäms man över att vara människa.