Kristin växte upp i Villastan i centrala Gävle, där pappa är egenföretagare och innovatör och mamma förskollärare. Som barn gick Kristin på gymnastik och spelade piano.
– Mina föräldrar tyckte att piano var en bra sak att kunna. Men jag var grymt dålig för jag övade aldrig utom precis innan jag skulle gå till lektionen, säger Kristin som däremot uppskattade gymnastiken. Den fick hon sluta med efter en knäskada. I stället började hon med volleyboll på gymnasiet, och talar med varm känsla om tiden i IK Sätra, om sammanhållningen och gemenskapen bland tjejerna I ungdomslaget – även om resultaten uteblev.
Kristin var tidigt intresserad av djur och natur. Hon var hästtjej, och under tonåren engagerade hon sig även i Gävle hundungdom, där hon främst ägnade sig åt agility.
– Vi hade inte hund i familjen, så jag tränade grannens borderterrier. Vi reste land och rike kring på agilitytävlingar, säger Kristin som har ett SM-brons i bagaget.
Efter gymnasiet ledde hennes intresse för naturen till att hon läste en kurs i globala miljöfrågor vid Högskolan i Gävle. Hon fortsatte sedan studera ekonomi vid Örebro universitet.
– Där var jag tvungen att tillfälligt sluta med volleybollen eftersom det inte fanns något lag på lämplig nivå, säger Kristin, som i stället fick ta upp en annan tråd: sitt teaterintresse. Redan på gymnasiet gick hon teaterkurser, och i Örebro började hon nu medverka i studentspex.
Hit till Uppsala kom hon 2009 för läsa biologi och ekonomi.
– Och här i stan fanns det ju dessutom både volleyboll och studentspex, säger Kristin som medverkat i teknologspex och andra spex.
Om somrarna arbetade hon först som språkreseledare och sedan som reseledare. Nu läser hon retorik, ett bra komplement till företagsekonomi.
– Retorik handlar om all typ av kommunikation, och är sjukt intressant. Man använder ju kommunikation inom alla områden, både privat och professionellt, säger Kristin som just nu lägger sista handen vid en uppsats om prins Daniel som retoriker. Vilka slutsatser har hon dragit efter att noga ha lyssnat genom hans officiella tal?
– Prins Daniel är en duktig talare som ofta använder sig av berättelser. I sin framtoning framstår han som ödmjuk och personlig, som i bröllopstalet där han lyfte fram sina egna egenskaper genom att framhålla andra.
I sommar reser hon till Bournemouth för att jobba på ett språkkursföretag.
– Jag har fått jobbet som Course Town Manager, det vill säga platschef, vilket innebär att jag har det övergripande ansvaret på kursorten.
Under våren har hon spunnit vidare på teatertråden och berättar engagerat om sin medverkan i Uppsala stadsteaters ”Välkommen hit, välkommen hem”.
– Oj så inspirerande det var att komma igång med teatern igen. Jag ingick i en grupp på 80 personer som var ”medborgare” i uppsättningen, och det var hur kul som helst. I ensemblen fanns otroligt mycket positiv energi, säger Kristin som nu är i planeringsstadiet av ett teaterprojekt tillsammans med en grupp likasinnade hon lärt känna under föreställningarna.
Här i Uppsala fortsatte hon med volleyboll, men just nu får hon nöja sig med rehabträning efter en skada.
– Det är jättejobbigt! Jag saknar både själva träningen och det sociala! Räddningen kom när jag började sjunga i en gospelkör här i stan, något jag funderat på länge men inte haft tid till innan knäskadan. Gospel är kul, det är fart och fläkt och mycket härlig energi!