Efter två tråkiga år med pandemi och begränsningar har jag haft det roligt de senaste månaderna. Jag har hunnit gå på konsert på Skeppsholmen, hängt på Grand Hotel i Stockholm, testat buffé med skaldjur på Dalarö och njutit av en burlesk show i 20-talsanda. Jag har sjungit på en karaokebar, dansat på Golden Hits, förlorat i biljard och bowling och bott och njutit av en mordgåta på Häringe slott. Jag har planterat frön, druckit bubbel och ätit massor av god mat.
Och just när jag – och säkert ni också – börjat ha roligt efter upphävandet av restriktionerna så kommer Rysslands attack på Ukraina.
Jag hade önskat en mycket längre paus från allt elände.
Att göra
Snö. Prova på slalom på Bruksvallen i Söderfors.
Snickeri. Kolla rustika bord på Västanå Design på Laxön.
Karaoke. Hyr ett karaokerum på Odenplan.
Ostrullar med yoghurtdipp
Sätt ugnen på 215 grader. Skär halloumiosten (250 g) i tio skivor. Hacka 1 näve färsk mynta grovt.
Lägg ett ark vårrulledeg (tio ark vårrulledeg, 19x19 cm) diagonalt med ett av hörnen mot dig på en skärbräda. Lägg en bit ost och lite mynta nertill på degarket. Vik upp hörnet över ost och rulla ihop halvvägs, vik sedan in hörnen på sidorna.
Pensla vatten på det sista hörnet och rulla ihop degen hela vägen, till en fast rulle. Upprepa med tio rullar.
Lägg rullarna på plåt med bakplåtspapper och pensla dem med 2 msk olja, pudra på 1 msk za'atarkryddor. Tillaga ostrullarna gyllene och spröda i ugnen i ca 15 min.
Yoghurtdipp: Häll 2 dl grekisk yoghurt (10 %) i en skål, droppa över 1 msk olivolja och pudra på za'atar.
Servera till de varma ostullarna. (Ur Femina)