New Yorkbons personliga pärlor

Olivia Johansson tröttnar aldrig på att upptäcka sin nya hemstad, "New York tar aldrig slut", säger hon. När hon åker hem till Lagga och ska visa Sverige för sina amerikanska vänner föredrar hon Uppsala framför huvudstaden. Här är delar hon med sig av sina personliga pärlor.

8 juni 2019 06:00

Olivias sommartips i New York:

Manhattan bridge. Ta en tur på Manhattan bridge i stället för på Brooklyn bridge. ”Du får hela skylinen, inklusive Brooklyn bridge.”

Washington square park. En gemytlig liten park där du kan hänga och det inte är fullproppat med folk hela tiden, som kontrast till den enormt stora Central park.

Bbar. Olivias favoritmatställe, där går det att sitta ute i en trädgård och äta.

Addera. Lägg till en extra dag till vistelsen i the Big Apple för det finns så otroligt mycket att göra.

Olivias sommartips i Uppland:

Särstabadet. Där badar Olivia oavsett årstid. ”Ja, även på vintern, jag hackar hål i isen och badar varje gång jag är hemma.

Hundägare. Den som har hund, som Olivia rekommenderas att åka till hundbadet i gamla Uppsala.

Ulva kvarn. Hela Ulva kvarns område med kafé, små butiker och miljö, framförallt loppisen. Olivia älskar loppisar och besöker dem gärna både i New York och i Uppland.

Uppsala. Självklart att en ska visa huvudstaden för utländska vänner på besök i Sverige, men Olivia vill alltid att hennes besökare ska hinna med att se Uppsala. "Ta åtminstone 40 minuter och visa vänner från utlandet universitetet, Uppsala domkyrka och Gustavianum.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!