Margareta Hellquist

Margareta Hellquist, Uppsala, har avlidit i en ålder av 88 år. Hon sörjes närmast av maken Rune, sonen Einar och döttrarna Susanne och Helene med familjer.

18 augusti 2019 06:10

Margareta Hellqvist anställdes 1973 som adjunkt i svenska och engelska vid Valsätraskolan. En anställning som hon innehade fram till sin pensionering 1995. I sin tjänsteutövning var Margareta ambitiös, positiv, inkännande och pålitlig. Hennes ambition var att ge eleverna goda kunskaper samtidigt som hon månade om deras trivsel och allmänna välbefinnande.Margareta hade stor empati och förmåga att leva sig in i andras omständigheter och fanns alltid som stöd när det behövdes.

Under åren knöt Margareta många och långvariga vänskapsband både med elever och kollegor. Detta bekräftades inte minst av att hon under sin sjukdomstid besöktes av en strid ström av vänner. Margareta var inte bara en av våra anställda utan också vår personliga vän. I vår vänkrets firades alltid våra födelsedagar med goda middagar och kalkonfesterna vid Thanksgiving var legio.

Margaretas paradis på jorden var Ljunghusen i Skåne, där hon tillbringat alla somrar sedan sin barndom. Dit inbjöds vännerna för att njuta av bad, vandringar på ljunghedarna ochrikliga, långa middagar med många glada skratt. Under vintersäsongerna lockade fjällstugan i Grövelsjön med långa, härliga skidutflykter.

Margareta var en klok, varm och omtänksam person med stil och värdighet både i glädje och sorg. Vi sörjer en kär vän och känner stor tacksamhet över vår mångåriga vänskap.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Frideborg och Bo Hagman Sonja Åneman