För oss i Uppsala är Mollbrinks konst en institution som funnits sedan 1957. Den drivs vidare av Jan och barnbarnet Johan. Lars var även flygentusiast och var mycket stolt över att andra barnbarnet Gustaf blivit SAS-pilot.

För oss i Odd Fellow nr 154 Östra Aros har broder Lars varit en stor inspiratör och fadersgestalt, alltid med stor kunskap och glatt humör.

Efter att ha varit med och startat den nya logen 8 mars 1980, har Lars innehaft ämbeten som under- och övermästare från 1982 och storrepresentant från 1990. Därefter har Lars varit delaktig i det mesta som skett inom vår loge. Förlusten av en sådan kraft och broder är mycket stor. Han var för oss övriga bröder sinnebilden av en god Odd Fellow. Lars personifierade betydelsen av våra ledord Vänskap Kärlek Sanning. När en broder fyllde år kom alltid ett vänligt gratulationssamtal från Lars.

Lars hade många strängar på sin lyra; jakt med goda vänner i Enköpingstrakten med många trofeér som resultat, på havet vid sitt älskade Kungshamn, där han även öppnat galleri.

Det är en stor saknad vi känner. Vi dock kan glädjas åt att ha haft förmånen att få lära känna en människa som det finns alltför få av på vår jord.