Catharina Kumlin

Catharina Kumlin, Örsundsbro har lämnat oss efter en lång kamp. Hon sörjs närmast av maken Joakim samt barnen Gustaf, Viking och Freja.

9 juni 2019 06:00

Catharina ”Cattis” Kumlin, född Abrahamsson, kom till min klass i Örsundsbro i årskurs 2. Hon blev en frisk fläkt i skolan och var omtyckt av alla. Hon var också väldigt inkluderande och tyckte att alla skulle få vara med. Cattis var en väldigt duktig gymnast men gillade inte att tävla individuellt, hon föredrog lagsport. Trots framgångar i gymnastiken valde Cattis i stället fotbollen och kom med i vårt lag. Vi var ett stort gäng som spelade fotboll och hade väldigt roligt tillsammans. Vi var bland annat med och spelade Gothia Cup i Göteborg vilket var en upplevelse för oss unga tjejer från landet.

När det var dags att börja på gymnasiet flyttade jag och Cattis till Åre. Även om Cattis hade lite hemlängtan i början så trivdes vi väldigt bra. Vi fick många nya vänner och det blev mycket skidåkning. När skolan var över stannade Cattis kvar och jobbade som skidlärare ett par säsonger. Våra vägar skildes åt och när Cattis var klar med Åre blev det flytt tillbaka till Örsundsbro där hon senare träffade och gifte sig med min bror. Cattis och Joakim var först med att skaffa tre barn och strax efter kom våra två barn. Alla kusiner har i dag mycket gemensamt och vi har tillbringat många fina semestrar och födelsedagar tillsammans.

På senare tid utbildade Cattis sig till yogalärare och fick många i Örsundsbro att fastna för denna indiska träningsform. Förutom all kärlek som Cattis visade för alla sina vänner så hade hon en enorm kärlek för djur. Vi är många som har suttit i bilen med Cattis när hon sett ett skadat djur längs vägen och det blev en tur till djursjukhuset istället för till stan. Flera hundar har funnits med familjen genom åren och de har alla stått Cattis väldigt nära.

Trots flera års kamp mot cancern var Cattis alltid enormt generös med beröm och uppskattning till alla omkring sig. Vi är många som för alltid kommer att sakna Cattis glada skratt och positiva anda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Kumlin Jonsson