Peter Sandberg

Som tidigare meddelats har radiojournalisten och den teologiska fakultetens hedersdoktor Peter Sandberg avlidit 62 år gammal.

Minnesord2019-11-23 07:00

Vi lärde känna Peter Sandberg som en nyfiken, driven och ambitiös journalist med stort intresse för och djupa insikter i centrala filosofiska och teologiska problem. Flera av oss kommer också att sakna en god vän och en varm medmänniska. 

Peter Sandberg medverkade i planeringen och genomförandet av sådana program i Sveriges Radio som Människor och tro och Teologiska rummet. För sina insatser i programmet Människor och tro tilldelades Peter Sandberg Stora Radiopriset i kategorin Årets reportage år 2002. 

Peter Sandberg sökte aktivt kontakt med forskare och skapade ett unikt rum där forskningsresultat kunde förmedlas till lyssnare. Hans program uppskattades av många för deras lågmälda och djuplodande diskussioner där det var högt i tak, och där olika uppfattningar presenterades och nyanserades utan att urarta i aggressivt debatterande. 

För sin gärning inom vetenskapsjournalistik utnämndes Peter Sandberg år 2016 till Teologiska fakultetens hedersdoktor. På så sätt önskade Uppsala universitet hylla honom för hans banbrytande insatser för att skapa förståelse för nutida filosofisk och teologisk forskning. 

Vi minns Peter Sandberg med värme, tacksamhet och djup saknad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!