Monika Jansson

Byggnadsingenjör Monika Jansson, Uppsala, har lämnat oss vid 49 års ålder. Närmast anhöriga är föräldrarna Kerstin och Arne samt bror Krister med familj.

Foto: Privat

Minnesord2019-11-23 06:00

Monika växte upp i Mora och läste där till byggnadsingenjör. Efter examen 1990 flyttade hon till Uppsala och tog anställning på Bjerking där hon sedan arbetat hela sitt yrkesliv. Hon började på träkonstruktionsavdelningen och har sedan även arbetat med mätuppdrag, besiktningar och byggadministration. De senaste 10 åren jobbade hon med företagets större anbud.

Monika var alltid hjälpsam, vänlig och mycket lojal med både företaget och arbetskamraterna och bidrog till god stämning på arbetsplatsen. Hon introducerade genom åren många nya kollegor in i företaget. Monika var inte en person som själv tog stor plats men hon var alltid mycket uppskattad genom sitt sätt att vara. 2014 tilldelades Monika företagets hederspris med motiveringen ”För att under lång tid ha personifierat samverkan mellan avdelningar och kontor, och med stort engagemang ofta bidragit till att vi har kunnat ta hem viktiga uppdrag. Ställer alltid upp när det behövs och är en väldigt uppskattad kollega”. 

På fritiden umgicks Monika ofta och gärna med kollegor och före detta kollegor. En av de grupper hon ofta umgicks med var ”Syjuntan” som bildades redan i början av 1990-talet. En mängd träffar, utflykter och äventyr har förgyllt tillvaron utanför arbetsplatsen under alla dessa år. För Monika var familjen viktig. Hon åkte ofta till Mora och hälsade på sina föräldrar och bror med familj. Hon var barnkär och en mycket uppskattad faster. Även arbetskamraters barn fick hennes uppmärksamhet och hon blev omtyckt även där.

Det känns oerhört tomt när Monika inte längre finns ibland oss. Saknaden är stor. Vi som haft förmånen att arbeta nära Monika är väldigt tacksamma för de år vi fått ha Monika ibland oss, som vän och som arbetskamrat. Vi kommer alltid minnas henne med stor tacksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!