Per-Erik föddes 1946 och vÀxte upp i Norrbottens och VÀsterbottens lÀn. Efter juridikstudier och notariemeritering pÄbörjade han 1976 sin domarutbildning i kammarrÀtten i Sundsvall. Efter assessorsförordnandet började han 1980 pÄ budgetdepartementet (senare finansdepartementet) som rÀttssakkunnig. DÀr stannade han till 1988 dÄ han började en anstÀllning som jurist pÄ Livsmedelsverket. à r 1990 blev han chefsjurist dÀr. 1996 utnÀmndes han till rÄdman i lÀnsrÀtten i Uppsala lÀn, sedermera förvaltningsrÀtten i Uppsala, dÀr han tjÀnstgjorde fram till sin pensionering 2013.
Vid sidan av arbetet som rÄdman hade Per-Erik flera uppdrag, bland annat som utredare, ledamot i Domstolsverkets internationella expertgrupp och som författare i lagsamlingen Karnov. FrÄn 2014 var han ersÀttare för ordförande i den regionala etikprövningsnÀmnden i Uppsala för att frÄn den 1 januari 2020 bli ordförande i avdelning för medicinsk forskning i den nya Etikprövningsmyndigheten. Efter pensioneringen fortsatte han att arbeta som förstÀrkningsdomare pÄ förvaltningsdomstolarna i Stockholm och Uppsala.
Vi lÀrde kÀnna Per-Erik som kollega vid olika tidpunkter under hans karriÀr men framför allt pÄ lÀnsrÀtten eller förvaltningsrÀtten i Uppsala. Han var varm och generös och stÀllde alltid upp för sina kollegor. Han var ocksÄ en mycket skicklig domare med en arbetskapacitet lÄngt utöver det vanliga. Han var en utmÀrkt handledare för yngre och nyanstÀllda. à tskilliga Àr de yngre jurister som efter att ha arbetat tillsammans med honom bestÀmde sig för fortsatt arbete inom Sveriges domstolar. NÄgra av dem Àr i dag domare pÄ olika domstolar i landet. Han var ocksÄ mycket uppskattad av de fördragande juristerna.
Per-Erik var alltid mÄn om att bemöta parterna rÀttvist och med respekt. Han var uppriktig och rak i kommunikationen men ocksÄ en mycket god lyssnare som fick personer att kÀnna sig sedda.
Till allt detta kommer att Per-Erik var en mycket trevlig och lÀttsam person att arbeta tillsammans med. Han deltog med glÀdje och stort engagemang i de sociala aktiviteter som förekom pÄ domstolen. Som ett exempel kan nÀmnas nÀr han pÄ en personalfest, efter att ha fÄtt detta i uppdrag tillsammans med bland andra lagmannen, iförd gyllene skor, framförde Herreys lÄt "Diggi loo diggi ley" inför en jublande publik. Det finns sÀkert alltjÀmt nÄgon medarbetare pÄ förvaltningsrÀtten i Uppsala som minns detta.
Hustru Monica omvittnar att Per-Erik njöt av att arbeta som pensionÀr och att fÄ vara en aktiv del i arbetet pÄ domstolen. Det har varit en stor ynnest att ha fÄtt vara Per-Eriks kollegor och vÀnner.