Annagreta växte upp i byn Gunnarn i Västerbotten där hennes far hade åkeri. Efter studentexamen i Skellefteå studerade hon bland annat språk i Uppsala och tog en fil.mag.-examen.
Annagreta Dyring var under flera decennier en av vårt lands främsta företrädare inom forskningsinformation och populärvetenskap – vi tvekar inte att kalla henne svensk populärvetenskaps ”Grand Old Lady”. Hennes livsgärning var mångfacetterad och nyskapande med viktiga arbetsinsatser inom både universitets- och förlagsvärlden, på myndigheter och museer, inom internationella uppdrag och som frilansjournalist. Även som pensionär fortsatte hon att arbeta inom skilda fält, och hon var sedan länge ett föredöme för nya generationer journalister och informatörer. Vi vill nämna några exempel på vad hon åstadkom. Vid Forskningsrådsnämnden ledde hon den uppmärksammade utgivningen av debattserien ”Källa”. Hon ledde också utgivningen av kunskapsöversikter i bokserien ”Forskningens Frontlinjer”. Tillsammans med sin make Eric Dyring producerade Annagreta reportageböckerna ”Att bo vid Vindelälven” och ”Polardrömmars höga pris – Historiska äventyr i Arktis och Antarktis”.
I nära två decennier spelade hon en betydelsefull roll i arbetet vid ArtDatabanken, SLU med bokverket ”Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna” och i redaktionskommittén för tidskriften Fauna & flora. Annagreta Dyring utsågs till hedersdoktor vid Stockholms universitet 1996 och erhöll utmärkelser från Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, Ingenjörsvetenskapsakademien och Kungliga Patriotiska Sällskapet.
Hon lämnar ett stort tomrum efter sig både som skribent och som kär vän. Särskilt saknar vi hennes pricksäkra och roliga artiklar och blogginlägg om litteratur och aktuella händelser. Vi saknar också hennes humor och de spännande samtalen vid kaffestunder i hennes trädgård och hem.