Hennes anställning vid biblioteket inleddes 1964 och under sedvanlig internutbildning gällande bibliotekets samlingar hade hon förmånen att ha biblioteksmannen Hans Sallander som sin främste läromästare. Efter placering vid flera av bibliotekets olika avdelningar innehade hon senare år chefsskapet för Enheten för äldre tryck och specialsamlingar.
Hennes djupa kunskaper om bibliotekets äldre trycksamlingar, svenska såväl som utländska, samt hennes generositet och förmåga att förmedla dessa kunskaper har varit till stort gagn för forskare och övriga användare av biblioteket samt för kolleger verksamma inom detta område. Vi är många bland bibliotekets personal som genom åren haft förmånen att följa den internutbildning och de katalogrumskurser som Harriet ledde, vilket utvecklade bibliotekets informationstjänst.
Harriet bidrog ofta med sin kunskap för att ett relevant urval av material gjordes inför utställningar och besök. Universitetsbibliotekets unika och kända samlingar föranledde även en omfattande internationell korrespondens som Harriet ofta anlitades till. Spår av hennes noggranna och förtydligande genomgång av kataloguppgifter rörande de textkritiska bokutgåvorna av antikens romerska författare förvarade i magasinsdelen Scriptores finner man i den gamla huvudkatalogen K62. Hon hade dessutom ett enastående gott minne, vilket var en tillgång för henne, inte minst som ansvarig för eftersökningar i de okatalogiserade samlingarna.
Harriet själv närde en dröm om att sammanställa universitetsbibliotekets kataloghistoria. Tyvärr blev det inte så då hennes hälsa försämrades.