Vuxenlivet skrämmer mig inte längre

God morgon.

God morgon.

Foto: Madeleine Andersson

Krönika2019-11-15 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är 27 år gammal och brottas med det faktum att det är hög tid för mig att börja titulera mig som vuxen. Det kan låta koketterande, eftersom jag väl fortfarande räknas som ung, men att bli äldre har alltid skrämt mig. Jag har tänkt att när man passerat en viss ålder (typ 30) är det för sent att ångra sig eftersom alla beslut man tar som vuxen är avgörande och oåterkalleliga. 

Men så definitivt är faktiskt inte livet. Oavsett ålder. Dessutom har jag insett att vuxenlivet säkert kan bli spännande eftersom jag fortfarande har mycket kvar att känna, göra och tänka som jag ännu inte känt, gjort eller tänkt. Men det bästa botemedlet för åldersnojan stod ändå min kompis Susanna för när hon mitt i vårt samtal utbrast: "Jag fick en stark känsla av att du kommer bli en sådan härlig 45-åring!" Vem vill inte vara det? Nästan så att jag längtar dit. 

Ida Stiller är journalist som samlar vuxenpoäng. 

Dagens tre tips

1) Litteratur. Sävja Kulturcentrum uppmärksammar "Fängslade författares dag" genom att läsa texter på scen. Kafé Hjärtat klockan 14:00. 

2) Bad. Gottsundabadet har kväll för vuxna där du kan simma några längder till lugn musik och sedan basta. Öppet klockan 18-21 för dig över 16 år. 

3) Konsert. Göteborgsbandet Amnesti spelar på Kalmar nation klockan 20:00. Nationskort krävs. 

Snabb kyckling med ris 

2-4 portioner. 1 grillad kyckling, 1 gul lök, 1 burk kokosmjölk, gul curry, smör, ris. Koka riset. Stek kyckling och lök i smör och curry. Tillsätt kokosmjöl och låt puttra. Servera med ris.