Vilka minnen värmer er i höst?

Cassandra Grönlund.

Cassandra Grönlund.

Foto: UNT

Krönika2019-11-04 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I bland händer det saker som en inte förrän i efter hand riktigt kan ta in. Plötsliga, ibland oförutsägbara saker som i stunden är fantastiska, men som några dagar efteråt är ännu mer fantastiska. Händelser som växer i en och blir till guldskimrande fragment. Som när mamma ringde och berättade att jag hade fått en syster. Som när jag tog körkort. Som när min sambo förra veckan gick ner på knä och frågade om jag ville gifta mig med honom. Sådana händelser, som i stunden är fantastiska, ja, men som inte förrän efteråt på riktigt griper tag i en och verkligen värmer ens hjärta. Saker som man behöver analysera och verkligen ta in, att hände det här verkligen? Och en förstår att det här var något som förändrade en: Jag är storasyster, får köra bil och är förlovad. Vilka är era guldskimrande fragment? 

Cassandra Grönlund är journalist och värmer sig med minnen. 

Att göra i dag: 

1) Musik. Uppsala University Jazz Orchestra fyller 15 år och firar med konsert på Katalin. Kl 20. 

2) Fotopromenad. Uppsala fotografiska sällskap ordnar fotopromenad med mörkerfoto längs med utställningen Allt ljus på Uppsala. Start på Övre Slottgatan 14A, kl 18. 

3) Tv-serie. Komediserien Solsidan på Tv4 är i gång igen med säsong 6. Jag ägnar måndagen åt att streama i kapp de avsnitt som jag missat. Annars sänds serien på söndagar kl 20. 

Dagens rätt: 

Rårakor. 1 kg potatis (fast sort), 4 ägg, 2 msk vetemjöl, 1 tsk salt, smör till stekning. Riv potatis, blanda med ägg, vetemjöl och salt. Platta ut små kakor av smeten och stek i smör tills de bli gyllene. Servera med ex. sylt, bacon.