Viktigare med mys än tradition

Matilda Andersson är nyhetschef.

Matilda Andersson är nyhetschef.

Foto: Pressbild

Krönika2019-11-14 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur tidigt är för tidigt?

Jag hängde upp första adventsstjärnan redan förra veckan. Julgranen har jag redan nu planerat att vi ska ta in lagom till första advent.

Från att tidigare knappt kunnat tänka tanken på att klä granen en sekund innan 23:e är jag nu beredd att rucka på det mesta. Kanske inte jultomtar i november men ljusgirlangerna får gärna lysa så snart, och så mycket som möjligt. Bättre att maxa myset i tid än att stressa ihjäl sig sista dagarna innan dopparedan. Får en göra så? Traditioner är väl till för att hållas? Men kanske även utvecklas? Och viktigast av allt måste väl ändå vara att göra den här mörkertiden så härlig som möjligt.

Matilda Andersson är nyhetschef och har redan hemmet fullt av stjärnor

Att göra i dag: 

1. Tova en tomtenisse. Julpyssla! 17.00-19.00, Fjärdhundrabiblioteket.

2. Vår tid är nu. Äntligen på tv igen! Ni har väl läst intervjun på UNT Kultur med Uppsalabördige Johan Rosenlind som kläckte idén till serien?

3. Musikdokumentär. Kan tipsa om P3:s dokumentär om Amy Winehouse. Finns i SR-appen.

Dagens rätt

Kvällsfika! Mys till det med scones ikväll. Ugn: 250°C. 3 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, 2 tsk bakpulver, 2 krm salt, 50 g smör, 2 dl mjölk.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Klicka ut 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Servera med smör, ost och tunna gurkskivor.