Nu ersätter jag rugbyn med bandy

Kjell Sjöberg
Kjell Sjöberg@unt.se

Kjell Sjöberg Kjell Sjöberg@unt.se

Foto: Malin Norrgård

Krönika2019-11-12 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter en dryg månad med matcher från rugby-VM så spelades finalen för en tid sedan. En del saknad finns, men det finns annat än rugby att kolla in. Som Uppsalabo och genuint idrottsintresserad gillar man bandy. Efter år av ökenvandring började något hända med Sirius i bandyns högsta serie förra säsongen. Borta var det totala defensiva fokuset och att alltid bara säkra hem. Den offensiva glädjen var påtaglig och i år har detta skruvats upp ytterligare. För en som följt bandyn på nära håll sedan 1975 då jag såg min första match (Sirius vs Ljusdal) så är detta kul och kommer att skänka extra glädje till alla besök på Studenternas. Ni som tvekat eller inte sett så mycket bandy ta chansen - det är roligt fast det kan vara kyligt.

Kjell Sjöberg, UNT:s utpost i norr som gillar bandy.

Att göra i dag:

1) Cirkus. Svenska Cirkus Cirkör finns på plats i Uppsala för sin familjeföreställning på temat blommor och klassisk musik. 18.00. Uppsala stadsteater.

2) Poesi. Det är poesivecka i Uppsala med Föreningen Atlas och författaren Athena Farrokhzad som är aktuell med en ny bok.18.00. Stenhagen Kulturcentrum.

3) Television. En TV-kväll i sällskap med en god serie är aldrig fel. Testa gärna "De papperslösa". Netflix, hela dygnet.

Paella

Skala och hacka en gul lök och två vitlöksklyftor och fräs i en tjockbottnad gryta. Rör i lite saffran och tre deciliter avorioris. Häll på fem deciliter vatten och lämplig fond. Låt koka på svag värme under lock i en knapp halvtimme. Rör i 30 gram smör, saft från en lime och lite chilisås. Tillsätt ett halvt kilo räkor och lika stor mängd av musslor och bläckfisk och rör om i grytan. Koka till det blir varmt. Servera med en syrlig creme fraiche-sås. Receptet räcker till minst 4 personer.

Karta: Uppsala