Min och sambons kvällsritual är följande: Middag serveras mellan 17.00 – 21.00 och består oftast av något som egentligen är för krångligt att tillaga, eller korvstroganoff med ris – sambons paradrätt. Oavsett sker middagen alltid framför en skärm. Och sedan sitter vi där, helt apatiska. Ibland är det helt enligt mina behov, men ibland kan det göra mig galen. Och vem är personen som då får utstå min galenskap? Jo – han som sitter lugnt och stilla bredvid, ovetandes om att hans älskling fått nippran. Vi blir oftast sams fort men nog är det bättre att rikta galenskapen någon annanstans. Typ på deltagarna i Too Hot To Handle, eller bakning av en lyxig kladdkaka. Det hjälper både mig och offret i TV-soffan.
Elvira Pihl är journalist och blir tokig av rastlöshet
1. Skriv dagbok. Vi lever i en extraordinär tid. Skriv ner dina tankar om det som händer, både för din egen skull och till framtida generationer.
2. Rensa garderoben. En syssla som oftast bara är jobbig och tar tid. Men känns otroligt skönt efteråt!
3. Ta tag i det! Vi har alla olika hobbys som vi "aldrig har tid för". Ta tag i det idag!
Lyxig kladdkaka!
10 portioner. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen, springform är att rekommendera. Smält 225 g smör och låt svalna lite. Vispa 4 ägg och 5 dl socker poröst. Tillsätt 2 tsk vaniljsocker, 1 dl kakao, 2 krm salt och 3 dl vetemjöl. Rör ner smöret. Häll smeten i formen. Grädda ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt svalna ett par timmar så det kladdiga får sätta sig lite. Servera med bär, glass eller grädde.
Recept: Mitt Kök